WAT VINDT

FRANK VAN DER MAAT

Avic
Wat doet Avic precies voor ABC Hekwerk?

Frank
Wij zijn ongeveer een jaartje of twee terug begonnen met IoT op de poorten. We wilden een slimmere manier van onderhoud aan onze klanten aanbieden. Onderhoud dat beter afgestemd is op het gebruik van de poort, in tegenstelling tot het periodiek inplannen van onderhoud. Een poort die weinig gebruikt wordt heeft minder onderhoud nodig dan een poort die intensief wordt gebruikt. Als een poort een paar keer een “noodstop” heeft gemaakt om beknelling van een persoon of voertuig te voorkomen, dan is een revisie nodig. Dat alles vraagt om een slimmere manier van gebruikersafhankelijk onderhoud. We zijn toen opzoek gegaan naar een partij die ons hiermee kon helpen. Zo hebben we verschillende partijen bekeken. We kwamen er al heel snel achter dat de meeste partijen alleen hardware of alleen software doen. Er zijn maar weinig partijen die hardware en software doen en zodoende zijn wij toen bij jullie terecht gekomen.

Avic
En hoe hebben jullie ons gevonden?

Frank
Via Google zijn wij bij jullie terecht gekomen. Met als zoektermen: IoT en onderhoud. Ik weet nog dat ik jullie had gevonden door een project wat ging over sluizen, hier hadden jullie iets mee gedaan. Sluizenmanagement of watermanagement en zodoende zag ik de link met ons. Ook boden jullie oplossingen voor het beheer van waterhoogtes, dat klonk ons als erg interessant.

Avic
Waren er verder nog wel partijen in de race voor de opdracht? Of waren wij echt de enige partij die zowel software als hardware tegelijkertijd aanbood?

Frank
Ja, wij hadden nog een andere partij, hier waren wij ook al bijna akkoord mee, alleen op een gegeven moment trokken zij de keutel weer in, mogelijk omdat ze het project niet aankonden. Deze partijen waren voornamelijk alleen maar software of hardware. Omdat ik veel in de besturingen zit bij de poorten wist ik al dat wij een partij nodig hadden die zowel soft- als hardware deed. Ik heb geen zin om ergens tussenin te zitten, alles bij één partij had simpelweg de voorkeur.

Avic
En zo is uiteindelijk een op maat gemaakte oplossing gemaakt?

Frank
Ja, op basis van jullie standaard oplossing zijn wij verder gaan kijken en daar is uiteindelijk een maatoplossing voor gemaakt. In basis wel jullie standaard oplossing natuurlijk, maar dan met een iets andere I/O-configuratie.

Avic
Hoe lang heeft het project geduurd voordat het volledig up & running was?

Frank
Volgens mij zijn wij daar een maand of vier mee bezig geweest tot een half jaar. Dit viel dan ook reuze mee.

Avic
Heeft deze oplossing nu de voordelen die u bij voorbaat had verwacht?

Frank
Ja, wij zien wel dat de hekwerk industrie een vrij conservatieve industrie is. Het daadwerkelijk op de markt brengen van de ActiveGuard was redelijk moeilijk in het begin maar begint steeds meer voeten aan de grond te krijgen.

Avic
Jullie zien dus dat de IoT behoefte steeds groter begint te worden?

Frank
Je ziet gewoon dat de grotere klanten van ons, (wij doen veel service en onderhoud bij bijvoorbeeld Kropmans en Heijmans), vooral het laatste jaar steeds meer aan het kijken zijn naar IoT. Slimme oplossingen in panden voor verwarming en onderhoud. Zodoende begint die vraag ook groter te worden, dus ook richting onze poorten. IoT raakt steeds meer ingeburgerd. Zelfs in je huis en dagelijkse omgeving zijn al verschillende IoT oplossingen.

Avic
Het begint simpelweg meer een topic te worden IoT, hoe lang zitten jullie nu al bij Avic?

Frank
Nu om en nabij drie jaar.

Avic
Zijn er in het verleden problemen geweest met het systeem?

Frank
Problemen vind ik een groot woord. Bij elk nieuw product zitten wel een paar kinderziektes of bugs die er tijdens het testen uitkomen. Het is alleen maar een probleem als het niet adequaat wordt opgelost.

Avic
Er is dus altijd adequaat mee omgegaan.

Frank
Absoluut.

Avic
Als ik dan vraag, hoe is met tijd de communicatie verlopen met Avic?

Frank
Dit was altijd goed, de communicatie is warm. Zo heb ik vaste contactpersonen waar ik eigenlijk vanaf het begin goed mee ben geweest.

Avic
Indien problemen zich voordeden, waren deze problemen snel weer opgelost?

Frank
Sommige snel, met nadruk op de software. Het verschilde eigenlijk per issue. Ja, niet irritant lang in ieder geval haha. Sommige problemen waren meteen opgelost en andere daar zat wat meer tijd in, logischerwijs.

Avic
Dus als je Avic hier een cijfer voor kan geven, wat zou dat dan zijn?

Frank
Dan ga ik voor een 8,5. Nee, er zijn altijd dingen die beter kunnen maar ik heb echt nul klagen gehad.

Avic
Heb je van jullie klanten weleens feedback gehad of mogelijk een uiting van (on)tevredenheid?

Frank
Wat wij zien is dat veel klanten het gewoon door ons laten beheren. Wij richten het voor de klanten in. Eenvoudige beheertaken als het toevoegen van gebruikers die de poort mogen openbellen, doen ze dan zelf.

Avic
De tevredenheid van de klanten is over het algemeen gewoon goed begrijp ik?

Frank
Ja, zeker!

Avic
Hoe zie je onze samenwerking verder in de toekomst?

Frank
We zijn al bezig met de opvolger van de huidige ActiveGuard. We hebben nu al behoorlijk veel ervaring met het huidige product en in de nieuwe versie zullen verschillende verbeteringen en nieuwe functies komen. Ook zijn we met Avic bezig om standaard elke poort uit te leveren met IoT functionaliteit. Nu is het vaak nog een investering die er extra bijkomt. Maar in de nabije toekomst zal elke ABC Hekwerk Poort zijn voorzien van higtech IoT functionaliteit. Hiermee kunnen we onze klanten nog beter bedienen als het gaat om Service en Onderhoud.

Avic
Wat kan je nog meegeven als advies aan potentiële nieuwe klanten die IoT willen gaan implementeren?

Frank
Ik denk dat het belangrijkste is dat er met een onderwerp als IoT veel tijd in het voortraject moet worden gestoken. Overleg en maak duidelijk wat nodig is. Dat is wel echt het belangrijkste, want alle tijd die je er aan het begin insteekt haal je er aan het einde echt dubbel en dwars uit.

Avic
Hoe kan IoT meer markten bereiken?

Frank
Ik denk dat er veel meer informatie over IoT moet komen. Over wat het is en wat het kan. Het is nu nog een containerbegrip wat veel klanten afschrikt doordat ze het beeld hebben dat het altijd kostbare en complexe trajecten zijn. Wij hebben met onze ActiveGuard aangetoond dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Avic
Dit lijkt me een mooie afsluiter en wij sluiten ons daar helemaal bij aan. Ontzettend dank voor de tijd!

Met meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van IoT en het bedienen van bijna elke industrie met onze hard- en software zijn wij in staat uw werkprocessen naar een hoger plan te tillen!

Bel ons voor een afspraak, wij komen graag bij u langs om onze producten te demonstreren. Zodra wij tot mooie ideeën zijn gekomen starten wij een gratis ‘’proof of concept’’.

Wij maken IoT simpel voor u!

Address

Molenwal 20a
5301 AW Zaltbommel
Nederland

T. +31 (0) 418674700
F. +31 (0) 418674111

info@avic.nl

avic_iot

Pop Up WordPress Plugin
AVIC