Avic
Bedankt dat je even tijd vrij hebt kunnen maken. Graag hoor ik in eigen woorden wat Avic precies voor jou doet:
Remco van Ee:
Avic beheert onze stekkerklare koelingen, jullie systeem heeft ervoor gezorgd dat het bijhouden van de HACCP volledig automatisch gaat. Dit betekent dat wij eigenlijk zelf geen omkijken meer hebben naar het bijhouden van de temperaturen. Dit doen wij zowel op diepvries als gekoeld. Wij kiezen ervoor om alles stekkerklaar in de winkel te voorzien van jullie meetapparatuur. Dus niet in dit geval de wandkoelingen, deze worden gemonitord door onze koelboer.
Avic:
Hoeveel stekkerklare meubels zijn nu in totaal aangesloten?
Remco van Ee:
Behoorlijk wat, dit komt omdat wij niet konden uitbreiden op de set. De uitbreidingen die wij de afgelopen jaren hebben gedaan waren allemaal stekkerklaar en die laten wij dan ook allemaal op jullie systeem draaien. Het zijn om en nabij 20 stekker klare koelingen.
Avic:
Hoe ben je in eerste instantie bij ons terecht gekomen?
Remco van Ee:
Dit is gegaan via mijn rol als CT-coördinator bij PLUS. Coördinator van alle ondernemers bij PLUS van operatie en logistiek. Ik had al langere tijd een wens meubels niet meer handmatig te hoeven meten, omdat ik dat een wassen neus vindt waarbij het gaat om een momentopname waar het net goed of net fout kan zijn. Dat zegt helemaal niets over de kwaliteit van het product. Daarbij vond ik het ook vervelend om dit door mijn mensen zelf te laten doen, het is natuurlijk ook niet het leukste werk. Het werd zelfs vaak overgeslagen. Dus toen heb ik dit bij PLUS neergelegd en werd er een pilot bij mij in de winkel gestart welke eigenlijk heel succesvol verliep.
Avic:
Hoe lang heeft deze pilot geduurd?
Remco van Ee:
Dat heeft uit mijn hoofd een half jaar geduurd. Vervolgens zijn wij met jullie in zee gegaan.
Avic:
Waren er ook nog andere partijen waarmee u in contact was geweest?
Remco van Ee:
Ja, er was een ander bedrijf waar ik de naam van kwijt ben. Hetgeen wat zij deden was eigenlijk alleen de omgevingstemperatuur meten, wat zij niet deden was het berekenen van de kerntemperatuur. Dit was uiteindelijk de doorslaggevende factor om voor Avic te kiezen, jullie doen dit natuurlijk wel. Gevoelsmatig had Avic de zaken net wat beter op orde.
Avic:
Biedt ons systeem de voordelen waar u op had gehoopt?
Remco van Ee:
Jazeker, wij hebben al menig product gered omdat wij getriggerd werden door het systeem in verband met afwijkende temperaturen in de koeling. Zelfs onze koelboer is er niet altijd blij mee, zij moeten namelijk vaker langskomen omdat wij nu over meer data beschikken, in het verleden had dit wat vaker doorgesukkeld. Maar wij zitten er gewoon heel strak in door jullie systeem, eigenlijk beschikken wij over meer informatie dan onze koelboer. Wij willen simpelweg dat onze producten onder de 7 graden of bij diepvries onder de -18 graden blijven. Wij zijn er gewoon heel blij mee, het geeft mij rust omdat ik weet dat het in orde is. Het gaat ook om de kwaliteit van je producten die je aan de klant verkoopt. Dan wil je ook gewoon dat dit goed is, daar ondervind ik nu geen stress van.
Avic:
Dus je kan stellen dat je er ook financiële voordelen uit hebt behaald?
Remco van Ee:
Ja, ik heb er absoluut financieel voordeel aan beleefd afgelopen jaar. Als ik dit systeem niet had gehad en ik was teruggegaan naar het oude systeem dan had ik een aantal keer echt veel producten kunnen weggooien omdat deze qua temperatuur te hoog waren geweest. En laten wij niet vergeten dat dit niet door de verzekering wordt vergoedt.
Avic:
Dus wat zijn dan echt de belangrijkste verdiensten die je uit ons systeem haalt?
Remco van Ee:
Het financiële voordeel wat ik krijg uit het niet hoeven weggooien en de data die ik heb waardoor ik eigenlijk meer informatie heb dan de koelboer. Zij hebben uitblaastemperaturen in hun meubels en wij weten de kerntemperatuur. Wij laten die meubels een keer per jaar schoonmaken maar meestal na een half jaar kan ik door jullie systeem zien dat temperaturen omhoog zijn gegaan waar ik dan weer uit concludeer dat het meubel schoongemaakt moet worden. Dan ga ik mijn mensen op de winkelvloer aanspreken dat het weer tijd is om de meubels schoon te maken. Dus dat is wel fijn natuurlijk. Je bent constant up-to-date, 24/7.
Avic:
Hoe is met tijd de communicatie verlopen met Avic?