WAT VINDT

REMCO VAN EE

Avic
Bedankt dat je even tijd vrij hebt kunnen maken. Graag hoor ik in eigen woorden wat Avic precies voor jou doet:

Remco van Ee:
Avic beheert onze stekkerklare koelingen, jullie systeem heeft ervoor gezorgd dat het bijhouden van de HACCP volledig automatisch gaat. Dit betekent dat wij eigenlijk zelf geen omkijken meer hebben naar het bijhouden van de temperaturen. Dit doen wij zowel op diepvries als gekoeld. Wij kiezen ervoor om alles stekkerklaar in de winkel te voorzien van jullie meetapparatuur. Dus niet in dit geval de wandkoelingen, deze worden gemonitord door onze koelboer.

Avic:
Hoeveel stekkerklare meubels zijn nu in totaal aangesloten?

Remco van Ee:
Behoorlijk wat, dit komt omdat wij niet konden uitbreiden op de set. De uitbreidingen die wij de afgelopen jaren hebben gedaan waren allemaal stekkerklaar en die laten wij dan ook allemaal op jullie systeem draaien. Het zijn om en nabij 20 stekker klare koelingen.

Avic:
Hoe ben je in eerste instantie bij ons terecht gekomen?

Remco van Ee:
Dit is gegaan via mijn rol als CT-coördinator bij PLUS. Coördinator van alle ondernemers bij PLUS van operatie en logistiek. Ik had al langere tijd een wens meubels niet meer handmatig te hoeven meten, omdat ik dat een wassen neus vindt waarbij het gaat om een momentopname waar het net goed of net fout kan zijn. Dat zegt helemaal niets over de kwaliteit van het product. Daarbij vond ik het ook vervelend om dit door mijn mensen zelf te laten doen, het is natuurlijk ook niet het leukste werk. Het werd zelfs vaak overgeslagen. Dus toen heb ik dit bij PLUS neergelegd en werd er een pilot bij mij in de winkel gestart welke eigenlijk heel succesvol verliep.

Avic:
Hoe lang heeft deze pilot geduurd?

Remco van Ee:
Dat heeft uit mijn hoofd een half jaar geduurd. Vervolgens zijn wij met jullie in zee gegaan.

Avic:
Waren er ook nog andere partijen waarmee u in contact was geweest?

Remco van Ee:
Ja, er was een ander bedrijf waar ik de naam van kwijt ben. Hetgeen wat zij deden was eigenlijk alleen de omgevingstemperatuur meten, wat zij niet deden was het berekenen van de kerntemperatuur. Dit was uiteindelijk de doorslaggevende factor om voor Avic te kiezen, jullie doen dit natuurlijk wel.  Gevoelsmatig had Avic de zaken net wat beter op orde.

Avic:
Biedt ons systeem de voordelen waar u op had gehoopt?

Remco van Ee:
Jazeker, wij hebben al menig product gered omdat wij getriggerd werden door het systeem in verband met afwijkende temperaturen in de koeling. Zelfs onze koelboer is er niet altijd blij mee, zij moeten namelijk vaker langskomen omdat wij nu over meer data beschikken, in het verleden had dit wat vaker doorgesukkeld. Maar wij zitten er gewoon heel strak in door jullie systeem, eigenlijk beschikken wij over meer informatie dan onze koelboer. Wij willen simpelweg dat onze producten onder de 7 graden of bij diepvries onder de -18 graden blijven. Wij zijn er gewoon heel blij mee, het geeft mij rust omdat ik weet dat het in orde is. Het gaat ook om de kwaliteit van je producten die je aan de klant verkoopt. Dan wil je ook gewoon dat dit goed is, daar ondervind ik nu geen stress van.

Avic:
Dus je kan stellen dat je er ook financiële voordelen uit hebt behaald?

Remco van Ee:
Ja, ik heb er absoluut financieel voordeel aan beleefd afgelopen jaar. Als ik dit systeem niet had gehad en ik was teruggegaan naar het oude systeem dan had ik een aantal keer echt veel producten kunnen weggooien omdat deze qua temperatuur te hoog waren geweest. En laten wij niet vergeten dat dit niet door de verzekering wordt vergoedt.

Avic:
Dus wat zijn dan echt de belangrijkste verdiensten die je uit ons systeem haalt?

Remco van Ee:
Het financiële voordeel wat ik krijg uit het niet hoeven weggooien en de data die ik heb waardoor ik eigenlijk meer informatie heb dan de koelboer. Zij hebben uitblaastemperaturen in hun meubels en wij weten de kerntemperatuur. Wij laten die meubels een keer per jaar schoonmaken maar meestal na een half jaar kan ik door jullie systeem zien dat temperaturen omhoog zijn gegaan waar ik dan weer uit concludeer dat het meubel schoongemaakt moet worden. Dan ga ik mijn mensen op de winkelvloer aanspreken dat het weer tijd is om de meubels schoon te maken. Dus dat is wel fijn natuurlijk. Je bent constant up-to-date, 24/7.

Avic:
Hoe is met tijd de communicatie verlopen met Avic?

Remco van Ee:
Ja, helemaal prima. Ik heb natuurlijk met Bert de Vries veel contact gehad. En dat was heel fijn samen schakelen, als ik met iets kwam dan werd daar gelijk naar gekeken en meteen aangepast. Alles om ervoor te zorgen dat de pilot zo goed mogelijk verliep. Waar de andere ondernemers die later aansloten vanuit de PLUS heel makkelijk konden integreren in het systeem. Je kan stellen dat de meeste kinderziektes er tegen die tijd al uit waren. Het enige wat ik jammer vind is dat er geen app is, het gebeurd nu vanuit een online omgeving. Ik vind een app veel gebruiksvriendelijker en hier zie ik dan ook nog kansen. Voor de rest alom positief uiteraard.

Avic:
Hoe zou u ons systeem willen zien?

Remco van Ee:
Ik vind dat zo’n systeem een beetje Apple moet zijn. Iedereen die een Apple telefoon in zijn hand heeft die kan daarmee bellen, die kan daarmee whatsappen, gewoon de basisprincipes. Dat zou ook zo bij dit systeem moeten zijn. Bij afwijkende temperaturen zou je heel makkelijk door een menuutje moeten gaan zodat je gelijk je acties kan gaan doen. Op dit moment gaat dat nog niet, het is soms nog te moeilijk.

Avic:
Dat is wel waar wij naartoe willen, heel specifiek conclusies uit de data halen. Dit is wat je moet doen om het volgende te verhelpen.
Hoe snel handelt u bij afwijkingen? Hoe snel is het systeem?

Remco van Ee:
Jullie zijn in principe supersnel, binnen een half uur en een uur wordt geconstateerd dat de temperatuur oploopt. Hier krijgen wij meteen melding van via SMS en Email. Er is wat met dat meubel aan de hand: het meubel is uit, het meubel zit vol met stof, het meubel is dichtgevroren. Zo gaan wij met de data om in ieder geval, wij verbinden er zelf conclusies aan. Dat is in de regel zo maar twee dagen eerder als je niet dit geavanceerde apparatuur hebt. Want als het meubel dicht is gevroren, stel hij zit op de set, dan zie je dat niet aangezien de temperatuurmeter bij het ijs zit. Dan gaat het gewoon niet goed. Dus ook in combinatie met de set is jullie systeem meer dan nuttig om te hebben.

Avic:
Hoe ziet u onze samenwerking verder in de toekomst.

Remco van Ee:
Zelf zou ik wat meer contactmomenten kunnen waarderen. Zo heb ik nu een nieuwe bedrijfsleider aangenomen, ik zou hem graag het een en ander willen uitleggen en op het systeem willen zetten maar daar weet ik niet hoe ik dat gemakkelijk kan doen. Ik hou van iets meer wisselwerking. Gewoon af en toe een contact momentje waarbij gevraagd wordt hoe alles verloopt. Hoe staat alles erbij? Moet er wellicht nog iets extra worden toegevoegd? Een stukje nazorg zou nog wel wenselijk zijn in ieder geval. Dit doet natuurlijk niets af van jullie product.

Avic:
Hier gaan wij uiteraard mee aan de slag. Hoe tevreden bent u met Avic in de totale zin?

Remco van Ee:
Super tevreden. De producten zijn top nogmaals, daar is geen speld tussen te krijgen.

Avic:
Goed om te horen. Heeft u zelf nog meer IoT ideeën waar Avic u mee kan helpen?

Remco van Ee:
Ik vind nog steeds dat wij nog niet een goede oplossing hebben voor het ontvangst goederen aan de achterdeur, hier liggen nog kansen.

Avic:
En hoe ziet u dit voor u?

Remco van Ee:
Nou, ik zou het wel mooi vinden als er een terminal bij de achterdeur kan zijn waarbij ik alleen maar met een infrarood op die container hoef te richten en vervolgens komt de gemeten temperatuur automatisch in het systeem en is het gelogd. Dat zou ik mooi vinden.

Avic:
Indien wij hier weer een pilot voor hebben dan kunnen wij altijd bij je aankloppen?

Remco van Ee:
Zeker! Jullie kunnen altijd aankloppen.

Avic:
Hartstikke goed. Om nog maar even af te sluiten, wat kunt u meegeven aan advies voor mogelijk nieuwe klanten van Avic?

Remco van Ee:
Dat je het gister al had moeten regelen. Dat jullie een partij zijn waarbij je de zekerheid hebt dat stekkerklare meubels die moeilijk zijn om te onderhouden qua temperatuurbeheersing dat jullie hier de perfecte oplossing voor hebben.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van IoT en het bedienen van bijna elke industrie met onze hard- en software zijn wij in staat uw werkprocessen naar een hoger plan te tillen!

Bel ons voor een afspraak, wij komen graag bij u langs om onze producten te demonstreren. Zodra wij tot mooie ideeën zijn gekomen starten wij een gratis ‘’proof of concept’’.

Wij maken IoT simpel voor u!

Address

Molenwal 20a
5301 AW Zaltbommel
Nederland

T. +31 (0) 418674700
F. +31 (0) 418674111

info@avic.nl

avic_iot

Pop Up WordPress Plugin
AVIC